کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

        کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

        کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

                        کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

مولف گرامی : هادی رنجبران

 

 

کاربرد آمار در حسابداری

 

کتاب آمار و احتمال 2 و کاربرد آن در مدیریت بیان دارد از بخش های مرتبط بین این دو رشته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برآورد حجم خرده فروشی
  • طراحی سیستم های کنترل مالی
  • تولید روش های محاسباتی و حسابداری
  • کار با نرم افزار های spss و minitab

آمار در حسابداری به خصوص در حسابداری صنعتی کاربرد های متنوعی دارد.

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

در کار های اجرایی حسابداری مالی

شاید علم آمار مورد استفاده زیادی قرار نگیرد اما در تحقیقات تئوریک و آکادمیک حسابداری تسلط کامل به مفاهیم و اصول علم آمار و راه های استفاده از آنها ضروری می باشد.

عمده تحقیقات انجام شده در مقاطع تحصیلی بالا و نتیجه گیری های مربوط به آن، بدون استفاده از آمار غیر ممکن میباشد و ممکن است منجر به نتیجه گیری نا درست شود.

 

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

استفاده از آمار در حسابداری مدیریت

استفاده از آمار دامنه وسیعی در زمینه حسابداری مدیریت دارد مثلا در برآورد اقلام بهای تمام شده، نیاز به آشنایی با علم آمار احساس می شود.

همچنین در تعیین بهترین مبنا برای تعیین مبنای جذب سربار با استفاده از همبستگی و رگرسیون، می توان بهترین مبنای جذب سربار را مشخص نمود.

 

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

روش های آماری

پر کاربرد ترین روش های آماری مورد استفاده حسابداران به شرح زیر می باشند:

رگرسیون:

استفاده از روش رگرسیون برای حسابداران بسیار مرسوم می باشد.

هر جا که رابطه بین دو یا چند متغیر از لحاظ علم اقتصاد محتمل باشد، حسابداران از روش های آماری برای بررسی میزان همبستگی متغیر ها و شدت آن ها استفاده می کنند.

به عنوان مثال رابطه اقتصادی میان هزینه برای تبلیغات و میزان فروش توسط حسابداران امری اثبات شده است.

اما میزان رابطه میان این دو متغیر باید توسط رگرسیون محاسبه شود و با استفاده از معادله خط رگرسیون پیش بینی های فروش های آتی صورت گیرد.

نکته 1: حسابداران از ضریب R2 استفاده های فراوان می کنند.

نکته 2: بهای تمام شده هر کالا به معنای کلیه مخارجی است که برای تولید یک کالا در یک واحد تولیدی انجام می شود.

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

 

امید ریاضی:

امید ریاضی پر کاربرد ترین رابطه آماری در تمام حسابداری به شمار می رود.

برآورد میزان متوسط یا مورد انتظار در اقلام و روش های گوناگون حسابداری کاربرد دارد و بدون آن نمی توان حسابداری و تعهدات بسیار آن را پیش برد.

کاربرد علمی امید ریاضی در برآورد میزان مطالباتی که شرکت نمی تواند از بدهکاران خود بگیرد، می تواند به شدت مفید واقع گردد.

برای انجام این کار، مدیر مالی یا مدیر اعتبارات جدولی به نام “جدول سنی بدهکاران” ایجاد می کند که میزان بدهی افراد و مدت زمانی که طی آن فرد بدهکار باید بدهی خود را بپردازد، را شامل می شود.

سپس با استفاده از روش های آماری محاسبه می کنند که در هر یک از مقاطع زمانی چند درصد از مطالبات سوخت می شود. استفاده دیگر امید ریاضی محاسبه سود ناشی از فروش شرکت می باشد.

برای شرکت هایی که کالا های متنوعی دارند، هزینه ساخت و قیمت فروش (حاشیه سود) برای هر یک از کالا ها بسیار متفاوت است و این موضوع پیش بینی فروش را برای زمان های آتی دشوار می کند.

 

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

واریانس و انحراف معیار:

حسابداران برای پیش بینی هزینه ها، معمولا از این روش استفاده می کنند. پس از سپری شدن تولید واحد هایی که پیش بینی برای آنها انجام شده است، وقت آن می رسد که اطلاعات واقعی را با پیش بینی ها مقایسه کرده و دلایل اختلاف را شناسایی نمود.

این ارقام برای بررسی نا همگونی ها لازم هستند و طبعا حسابداری صنعتی با گسترش خود بیش از پیش به این تجزیه و تحلیل ها نیاز دارد.

 

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

روش های نمونه گیری:

انتخاب نمونه ای از جامعه مورد بررسی به طور مرتب توسط مدیران مالی و همچنین حسابرسان استفاده می شود.

به احتمال زیاد بیشترین بهره را از نمونه گیری حسابرسان می برند، زیرا در غیر این صورت آنها باید تمام مدارک و شواهدی که به آنها داده می شود تا در مورد آن اظهار نظر کنند را بررسی کنند.

در نتیجه هزینه حسابرسی بسیار می شود و اظهار نظر حسابرس بسیار دیر به دست تصمیم گیرندگان مالی می رسد و دیگر ارزش کاربردی ندارد.

همچنین حسابرسان حرفه ای با تمامی ریسک ها و چگونگی کاهش آنها برای رسیدن به بهترین نتیجه آگاهی دارند.

 

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

 

نقش آمار در صندوق های بازنشستگی

آمار دانان این شاخه از علوم نقش کاملا منحصر به فرد دارند. اکچوئر واژه ای است که به افرادی اطلاق می شود که در پیش بینی سن افراد، عمر بازده صندوق بازنشستگی و از این قبیل موارد تبحر دارند.

بدون اطلاعاتی که اکچوئر به دست می آورد سرمایه گذاری وجوه حاصل از اعضای صندوق غیر ممکن است.

سازمان های بیمه مبالغ زیادی را صرف به خدمت گرفتن بهترین افراد در رشته آمار می کنند تا بتوانند در بررسی سرمایه گذاری های مالی پول های گرفته شده از بیمه شوندگان بهترین بهره را ببرند.

بدون اطلاعاتی چون عمر افراد پس از بازنشستگی (که در این زمان حسابداران باید مزایای بازنشستگی را به عنوان بدهی در نظر بگیرند و از آن استفاده کنند) حفظ یک صندوق و سود آوری آن غیر ممکن است.

 

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

تكنيك و هدف آمار

با تمام تعاريف و زواياي مختلف موجود براي علم آمار، هدف اين علم چيست؟

مي‌توان بيان كرد كه: «هدف علم آمار توسعه و به‌كارگيري روش‌هايي براي استخراج اطلاعات مفيد از داده‌ها و تجربيات است.»

به‌علاوه، به دليل نقش اساسي اين علم در تحليل داده‌ها، لزوم به‌كارگيري داده‌هاي موثق و قابل اعتماد در اين علم از اهميت بالايي برخوردار است.

پس يكي ديگر از اهداف اين علم تعيين روش‌هاي گردآوري مفيدي براي داده‌ها است. اين روش‌هاي گردآوري در قالب روش‌هاي ثبتي، بررسي‌هاي نمونه‌اي، طراحي آزمايش‌ها و… طرح مي‌شوند.
روش‌هاي بررسي داده‌ها به دو روش آمار توصيفي (Descriptive Statistics) و آمار تحليلي يا استنباطي (Inferential Statistics) انجام مي‌شود.

آمار توصيفي به بررسي‌هاي اكتشافي، نمايشي و خلاصه‌سازي داده‌ها مي‌پردازد، بدون اين‌كه بر روي داده‌ها هيچ‌گونه مدلي را برازش دهد. اين روش توصيف داده‌ها اولين گام در تحليل داده‌هاست.

در اين مرحله به دليل اين‌كه هيچ‌گونه مدلي براي داده‌ها فرض نشده است، هيچ‌گونه آزمون فرض يا برآورد قابل آزموني نمي‌تواند به‌كار گرفته شود.

اگرچه نبايد اين نكته را از نظر دور داشت كه اين مرحله در تحليل‌هاي آماري از اهميت خاصي برخوردار است، چرا كه مي‌تواند آشكاركننده خصوصيات بسيار جالب و مهم داده‌ها باشد.

آمار استنباطي گام بعدي تحليل داده‌ها است و هدف آن، شناسايي مدل مناسبي براي داده‌هاست.

پس از برازش مدل به داده‌ها، هدف برآورد بهينه پارامترهاي مدل است.

در نهايت اعتبار مدل با انجام آزمون‌هاي مناسبي براي برآوردهاي به‌دست آمده و فرضيات مدل مورد بررسي قرار مي‌گيرد. در اين مرحله نتايج به‌دست آمده از يك نمونه خاص را مي‌توان به جامعه تعميم داد.

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

چه زماني از آمار استفاده مي‌شود؟

به منظور توصيف داده‌ها به شكلي محدود و خلاصه: روش‌هاي آماري در كلاسه‌بندي، گروه‌بندي و جدول‌بندي كردن داده‌هاي خام اوليه به منظور پردازش‌ها يا جدول‌بندي‌هاي بيشتر به‌كار مي‌روند.
* به منظور سادگي در بيان داده‌هاي حجيم و پيچيده: براي رسيدن به اين منظور داده‌ها به صورت جداول، نمودارها، گراف‌ها و… نمايش داده مي‌شوند و يا با استفاده از شاخص‌هاي تمركز و پراكندگي بيان مي‌گردند.
* براي مقايسه دو يا چند مجموعه از داده‌ها: جداول، اندازه ميانگين و پراكندگي‌ها در مقايسه‌ مجموعه‌هاي مختلفي از داده‌ها به‌كار مي‌روند.
* به منظور تصميم‌گيري و برنامه‌ريزي: از آمارها مي‌توان براي تصميم‌گيري و شكل دادن سياست‌هاي كاري بهره گرفت. به عنوان مثال بر اساس آمارها مي‌توانند براي پيش‌بيني تقاضاي بازار به‌كار گرفته شوند.
* براي اندازه‌گيري شدت و اندازه پديده‌ها: امكان شمارش جمعيت يك كشور و رشد آن، رشد صنعتي، كشاورزي، سطح تحصيلات و… با استفاده از آمار به‌دست مي‌آيد.

 

 

 

کتاب آمار و احتمال 1 و 2 و کاربرد آن در مدیریت

 

 

 

محدوديت‌هاي آمار

 آمار راجع به پارامترهاي جامعه است و بر اساس اندازه‌هاي به‌دست آمده از يك فرد جامعه بحث نمي‌كند.

به دليل اين‌كه آمار بر اساس آمارهاي خلاصه شده‌اي از وقايع بحث مي‌كند، در مطالعاتي كه تنها بر روي يك عضو جامعه انجام مي‌شوند، كاربردي ندارد.

به عنوان مثال، حق بيمه پرداخت شده كارگري در يك شركت خاص در يك زمان مشخص نمي‌تواند به عنوان مأخذ آماري قلمداد شود. حال آن‌كه اگر حق بيمه‌هاي پرداخت شده از تمامي كارگران شركت در يك زمان و يا زمان‌هاي متوالي گردآوري شود به‌عنوان منبعي براي پردازش‌هاي آماري به‌شمار خواهد رفت.

همچنين نمره يك دانشجو در درس آمار، نمي‌تواند به عنوان شاخصي براي نمره آمار كلاس محسوب شود (در حقيقت مي‌تواند، ولي شاخص خوبي نيست).

در صورتي كه متوسط نمره تمامي افراد كلاس آمار مي‌تواند به عنوان يك شاخص آماري بسيار خوب و مناسب براي نمره آمار كلاس در نظر گرفته شود.
* سازه‌هاي ذهني كيفي مانند اخلاق، هوش و استعداد، زيبايي و غيره تنها در صورتي كه كمي شوند مي‌توانند به عنوان آمارهايي براي پردازش‌هاي آماري به‌كار گرفته شوند.
* نتايج آماري در يك قالب كلي صحيح هستند: نتيجه‌گيري‌هاي به‌دست آمده بر اساس محاسبات آماري، براي تك‌تك افراد صادق نيستند. اين نتايج تنها تحت شرايط خاصي صحيح مي‌باشند.
* روش‌هاي آماري بر اساس عدم قطعيت بنيان گذارده شده‌اند. از اين رو اين روش‌هاي آماري تنها زماني كه به دقت رياضيات نيازي نيست و يا دستيابي به اين دقت امكان‌پذير نيست، به‌كار مي‌روند.
پس از مطالعه و شناخت مفهوم آمار و علم آمار، مسايل مورد توجه در علم آمار و همچنين نقاط ضعف آن در ادامه به معرفي آمارشناسان و مسايلي كه معمولاً به حل آنها مي‌پردازند و حيطه‌هاي كاربردي آمار در ساير علوم پرداخته مي‌شود.

 

 

 

 

مطالب مرتبط :

پرسشهای 4 گزینه ای استانداردهای حسابداری

دانلود فایل های آزمون کارت بازرگانی | فیلم و کتاب

 

ucgadget.com

 

 

محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید برای دوستانتان
درباره این محصول نظر دهید !
  • توضیحات محصول را به خوبی بخوانید و در صورت نیاز به راهنمایی از بخش کاربری و سیستم تیکت استفاده نمایید .
  • پشتیبانی محصولات سیستم تیکت و تماس از طریق واتس آپ می باشد .
  • برای دریافت آخرین نسخه محصولات و دسترسی همیشگی به محصولات خریداری شده حتما در سایت عضو شوید .
  • پرداخت از طریق درگاه بانکی انجام میشود در غیر این صورت با ما تماس بگیرید
قالب فروش فایل

محصولات مرتبط