جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم
جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم
فایل مورد نظردر قالب pdf با حجم 4 مگابایت می باشد. دوستان گرامی و دانشجویان ارجمند و عزیز در صورت تمایل می توانید این فایل بسیار با ارزش را به صورت مستقیم از سایت بیست میشم تهیه بفرمائید.
نقش شیمی تجزیه در علوم
جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم بیان دارد شیمی تجزیه نقش حیاتی در توسعه علوم دارد. به عنوان مثال ، “ویلهلم اسوالد” (Wilhelm Ostwald) در سال 1894 نوشت:
««شیمی تجزیه یا هنر تشخیص مواد مختلف و تعیین اجزای سازنده آن ، نقش اول را در کاربردهای مختلف علوم دارد؛ چرا که پاسخگوی سوالاتی است که در هنگام اجرای فرایندهای شیمیایی برای مقاصد علمی و فنی مطرح میشود.
اهمیت فوقالعاده آن ، باعث شده است که از همان دوران نخستین تاریخ شیمی ، مجدانه شروع به رشد و توسعه کند و سوابق موجود شامل بخش قابل ملاحظه ای از کارهای کمی است که تمامی علوم را در بر میگیرد’.»»
از زمان اسوالد تاکنون ، شیمی تجزیه از یک هنر به یک علم در زمینههای مختلف صنعت ، طب و سایر علوم ، تحول و تکامل یافته است.
دانلود خلاصه جزوه شیمی تجزیه
بهعنوان مثال :
- برای تعیین کارآیی وسایل کنترل دور ، لازم است مقدار هیدروکربنها ، اکسیدهای نیتروژن و منوکسید کربن موجود در گازهای اگزوز اتومبیل اندازه گیری شوند.
- اندازه گیری کمّی کلسیم یونیده در سرم خون ، ما را در تشخیص مرض پاراتیروئید در بیماران یاری میکند.
- با اندازه گیری کمی نیتروژن در مواد غذایی ، میزان پروتئین موجود در آنها و در نتیجه ارزش غذایی آنها معلوم میشود.
- مقدار مرکاپتان موجود در گازهای مصرفی خانهها بطور مستمر تحت کنترل قرار میگیرد تا از وجود مقدار معینی مرکاپتان برای ایجاد بوی نامطبوع که هشدار دهنده نشت گاز است، اطمینان حاصل کنند.
- کشاورزان متجدد ، کود شیمیایی و آبیاری را به نحوی تنظیم میکنند که منطبق با نیاز گیاه در طی فصلهای رشد باشد. آنها این نیاز را از تجزیه کمی گیاه و خاکی که گیاه در آن میروید، معلوم میکنند.
- اندازه گیریهای کمی دارای نقش حیاتی در بسیاری از کارهای پژوهشی در زمینههای شیمی ، زیست شناسی ، زیست شیمی ، زمین شناسی و سایر علوم است.
جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم
طبقهبندی روشهای تجزیه کمی
طبق جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم نتایج یک تجزیه کمی را از دو اندازه گیری بدست میآوریم. یکی وزن یا حجم نمونه مورد اندازه گیری است و دوم ، اندازه گیری کمیتی است که با مقدار ماده مورد تجزیه در آن نمونه متناسب میباشد. معمولا در مرحله دوم ، تجزیه ، کامل میشود.
شیمیدانان روشهای تجزیه را بر طبق طبیعت این اندازه گیری اخیر طبقهبندی میکنند. در یک روش وزنی ، جرم آنالیت یا جرم مادهای که بطور شیمیایی به آن ارتباط دارد، تعیین میشود. در یک روش حجمی ، حجم محلولی که دارای مقدار کافی واکنشگر برای واکنش کامل با آنالیت است، اندازه گیری میشود.
روشهای الکتروشیمیایی شامل اندازه گیری خواصی نظیر پتانسیل ، جریان ، مقاومت و مقدار الکتریسیته است. روشهای طیفبینی بر مبنای اندازه گیری برهمکنش بین تابش الکترومغناطیسی و اتمها یا مولکولهای آنالیت (اثر تابش بر ماده) و یا تولید چنین تابشی توسط آنالیت استوارند.
بالاخره ، باید به چند روش متفرقه نیز اشاره کرد. این روشها شامل اندازه گیری خواصی چون نسبت جرم به بار ( طیف سنجی جرمی ) ، سرعت واپاشی پرتوزایی ، گرمای واکنش ، رسانندگی گرمایی ، فعالیت نوری و ضریب شکست است.
مقاله پیشنهادی :
کتاب فرهنگ فشرده جامعه شناسی | Pdf
جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم
دانلود خلاصه جزوه شیمی تجزیه
انواع تجزیه
وقتی آزمایش به شناسایی یک یا چند چیز جز از یک نمونه (شناسایی مواد) محدود میگردد، تجزیه کیفی نامیده میشود، در حالی که اگر آزمایش به تعیین مقدار یک گونه خاص موجود در نمونه (تعیین درصد ترکیب در مخلوطها یا اجزای ساختمانی یک ماده خالص) محدود گردد.
تجزیه کمی نامیده میشود. گاهی کسب اطلاعاتی در زمینه آرایش فضایی اتمها در یک مولکول یا ترکیب بلورین ضروری است، یا تاکید حضور یا موقعیت برخی گروههای عامل آلی در یک ترکیب مورد تقاضا است، چنین آزمایشهایی تحت عنوان تجزیه ساختمانی نامیده میشوند و ممکن است با جزئیاتی بیش از یک تجزیه ساده مورد توجه قرار گیرند.
جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم
ماهیت روشهای تجزیهای
براساس جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم روشهای تجزیهای معمولا به دو دسته کلاسیک و دستگاهی طبقه بندی میشوند. روشهای کلاسیک شامل روشهای شیمیایی مرطوب ، نظیر وزن سنجی و عیار سنجی است.
در واقع تفاوت اساسی بین روشهای دو دسته وجود ندارد. همه آنها مشتمل بر وابستگی یک اندازه گیری فیزیکی به غلظت آنالیت میباشند.
در حقیقت روشهای تجزیهای محدودی وجود دارند که صرفا دستگاهیاند و یا بیشتر آنها متضمن مراحل شیمیایی متعددی قبل از انجام اندازه گیری دستگاهی هستند.
جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم
کاربردهای شیمی تجزیه
کنترل کیفیت محصول
بیشتر صنایع تولیدی نیازمند به تولید با کیفیت یکنواخت هستند. برای کسب اطمینان از برآورده شدن این نیازمندی مواد اولیه و همچنین محصول نهایی تولید ، مورد تجزیههای شیمیایی وسیعی قرار میگیرند.
نمایش و کنترل آلوده کنندهها
فلزات سنگین پسماندههای صنعتی و حشره کشهای آلی کلردار ، دو مشکل کاملا شناخته شده مربوط به ایجاد آلودگی هستند.
به منظور ارزیابی چگونگی توزیع و عیار یک آلوده کننده در محیط ، به یک روش تجزیهای حساس و صحیح نیاز است و در کنترل پسابهای صنعتی ، تجزیه شیمیایی روزمره حائز اهمیت است.
مطالعات پزشکی و بالینی
عیار عناصر و ترکیبات مختلف در مایعات بدن ، شاخصهای مهمی از بی نظمیهای فیزیولوژیکی میباشند. محتوی قند بالا در ادرار که نشانهای از یک حالت دیابتی است و وجود سرب در خون ، از شناختهترین مثالها در این زمینه میباشد.
عیارگیری
از دیدگاه تجارتی در برخورد با مواد خام نظیر سنگهای معدنی ، ارزش سنگ معدن ، از روی فلز موجود در آن تعیین میشود.
این موضوع ، مواد با عیار بالا را نیز غالبا شامل میشود. بطوری که حتی تفاوت کم در غلظت میتواند از نظر تجاری تاثیر قابل ملاحظهای داشته باشد. بنابراین یک روش تجزیهای قابل اعتماد و صحیح از اهمیت اساسی برخوردار است.
جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم
آینده شیمی تجزیه
بروز مشکلات تجزیهای در شکلهای جدیدش ادامه دارد. میزان تقاضای مربوط به انجام تجزیه در ابعاد وسیع توسط بسترهای دستگاهی بطور مداوم در حال افزایش است.
کاوشهای فضایی ، نمونههای گمانه زنی و مطالعات اعماق دریاها مثالهایی از نیازهای قابل طرح میباشند.
در دیگر زمینهها نظیر مطالعات محیطی و بالینی ، فرم شیمیایی و دقیق یک عنصر در یک نمونه و نه غلظت کلی آن ، اهمیت فزایندهای پیدا کرده است.
دو مثال کاملا شناخته شده در این زمینه ، میزان سمیت بسیار زیاد ترکیبات آلی جیوه و سرب در مقایسه با ترکیبات مشابه معدنی است.
جزوه تشریحی کامل شیمی تجزیه 1 | 20 میشم
دانلود خلاصه جزوه شیمی تجزیه
عوامل مهم در کارایی روشهای تجزیه
نخستین عامل حائز اهمیت گزینش پذیری روش است.
به عنوان مثال فرض کنید که ما قصد اندازهگیری یون منیزیم را در یک محلول داریم اما روشی اتخاذ کردهایم که یونهای دیگری مثلاً یون آلومینیم یا اسکاندیم هم به آن جواب میدهد این انتخاب ما را درگیر تلاش و صرف هزینه برای کنار گذاشتن چنین عوامل مزاحمی میکند که باعث میشوند نتیجه بررسی با آنچه حقیقتاً به دنبال آن هستیم مغایرت داشته باشد.
از این جهت بسیار مهم است که تا جایی که امکان دارد از روشهای گزینشپذیر که به تعداد کم تری از آنالیتها پاسخگوست، بهره ببریم.
عامل دوم حساسیت روش است در بررسیهایی که حتی تغییرات کوچک آنالیت در برآورد نتیجه نقش اساسی دارند بهرهگیری از دستگاهی که تنها به تغییر در مقیاس بزرگ پاسخ میدهد مطلوب نیست.
عامل مهم سوم سرعت است برای مثال در حین عملهای جراحی گاهی لازم است که آنالیز روی خون شخص انجام شود ونتیجه این آزمایش در ادامه روند جراحی اثرگذار است در چنین مواردی به کار بردن یک روش زمان گیر مطلوب نخواهد بود و در نهایت این که روش ما از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه باشد نیز حائز اهمیت است.
از این که تا پایان متن با ما همراه بودید سپاسگزاریم.
منبع:گوگل
درباره این محصول نظر دهید !
- توضیحات محصول را به خوبی بخوانید و در صورت نیاز به راهنمایی از بخش کاربری و سیستم تیکت استفاده نمایید .
- پشتیبانی محصولات سیستم تیکت و تماس از طریق واتس آپ می باشد .
- برای دریافت آخرین نسخه محصولات و دسترسی همیشگی به محصولات خریداری شده حتما در سایت عضو شوید .
- پرداخت از طریق درگاه بانکی انجام میشود در غیر این صورت با ما تماس بگیرید