جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

جزوه تایپ شده 

دانشگاه آزاد

 

جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

           جزوه منترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

 

 

 

جزوه منترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

            جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

 

 

جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

          جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

 

 

کنترل کیفیت چیست؟

جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم بیان دارد مجموعه عملیاتی نظیر اندازه گیری یا آزمون است كه بر روی یك محصول یا کالا انجام می گیرد تا مشخص شود كه آیا مشخصات آن محصول با مشخصات فنی یا استانداردها مطابقت دارد یا خیر؟

یا به عبارت دیگر، تعیین تطبیق یا عدم تطبیق یك فرآورده با مشخصات فنی مورد نظر.

در مدیریت کیفیت و مهندسی و تولید صنعتی، بخش کنترل کیفیت (به انگلیسی: Quality control، به اختصار QC)، و مهندسی کیفیت به بخشی گفته می‌شود که به درست کردن روش‌هایی مشغول است تا کارخانه بتواند به‌وسیله آن روش‌ها از مرغوبیت و مشتری‌پسند بودن کالاهای تولیدی خود مطمئن گردد.

این روش‌ها و سیستم‌ها معمولاً با همکاری با دیگر رشته‌های مهندسی و بازرگانی طراحی می‌شوند.

 

 

جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

 

کنترل کیفیت چه مزایایی دارد؟

طبق جزوه منترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم عصر کنونی را می‌توان عصر کیفیت نامید.

در چنین شرایط رقابتی و با تولیدات در سطح انبوهی، تنها تولیدکنندگانی می‌توانند موفق باشند که محصولات باکیفیت‌تر و خدمات پس از فروش بهتری ارائه کنند. درواقع، کنترل کیفیت به یکی از ملاحظات اصلی قبل از تولید هر محصول تبدیل شده است.

کنترل کیفیت بهتر منجر به بهره‌وری بهتر از منابع موجود و کاهش هزینه‌های تولید می‌شود.

کنترل کیفیت جزو فعالیت‌های درون‌ سازمانی است که در شرح آن، نظارت بر فرآیند تولید، نظارت بر محصول نهایی و شناسایی ایرادات و معایب آن آمده است و مفهوم آن برای اولین بار در آمریکا و برای اولین بار توسط والتر شوهارت (Walter A.Shewhart) در دهه 1920 بیان شد.

 هرچه فرآیند کنترل کیفیت بهتر و دقیق‌تر انجام شود، بهره‌وری افزایش پیدا می‌کند.

 

 

جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

 

 

تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل کارشناس کنترل کیفیت

متخصصان کنترل کیفیت اغلب در رشته های زیر تحصیل کرده اند :

  • مهندسی صنایع
  • مهندسی مکانیک
  • مدیریت صنعتی

اما در هر صنعت هر یک از افراد با تجربه که مهارت های لازم را کسب کرده و از دانش کنترل کیفیت هم بهره مند باشند می توانند به شغل کارشناسی کنترل کیفیت گماشته شوند.

 

 

 

جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

 

فعالیت های کنترل کیفیت

کنترل طرح محصول و هم چنین طرح فرایند.
کنترل مواد ورودی.
کنترل حین تولیدبه منظور اقدامات پیشگیرانه.
مطالعات ویژه در فرایند با هدف ریشه یابی مشکلات اصلی.

 

 

 

جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

 

درک کنترل کیفیت

براساس جزوه منترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم به انجام آزمایش های واحد که تعیین کننده مشخصات نهایی محصولات هستند کنترل کیفیت گفته می شود.

در واقعیت هدف از انجام چنین آزمایش هایی تعیین نیازهای لازم به جهت انجام اقدامات اصلاحی محصولات است.

اگر کیفیت کنترل در رتبه بالایی قرار داشته باشد نیاز و خواسته مشتریان را بهتر برطرف می کند و سبب جذب مشتری می شود.

تست کیفیت تولید معمولا به این صورت که ابتدا با آزمایش مواد اولیه شروع می شود،
کارمندان نمونه ها را از امتداد خط تولید می کشند و
در نهایت محصول نهایی را مورد آزمایش قرار می دهند.

آزمایش در مراحل مختلف ساخت برای جلوگیری از بروز مشکل در آینده نیاز است.

در یک تجارت کنترل کیفیت وابسته به محصول تولیدی است.

 

 

 

جزوه منترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

 

 

ابزارهای کنترل کیفیت

به طور کلی در سراسر جهان، هفت ابزار برای کنترل کیفیت به‌ طور رسمی شناخته شده است:

  1. نمودار علت و معلول
  2. نمودار پارتو
  3. برگه کنترل کیفیت
  4. نمودار تمرکز نقص‌ها
  5. نمودار پراکندگی
  6. هیستوگرام
  7. نمودارهای کنترل فرآیندهای آماری

 

 

 

جزوه منترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

 

معیارهای کنترل کیفیت مواد غذایی

باتوجه به جزوه منترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم مواد غذایی یا محصولات غذایی با استانداردهای ملی و بین المللی و مقررات قانونی تعریف می شوند.

کیفیت تعریف شده توسط مقررات ، سیاست ها یا استانداردها توسط ارگان های رسمی و نهادهای مجاز کنترل می شود که بی طرفانه و مستقل عمل می کنند.

اگرچه غذاها در مکان ها و محیط های مختلفی تولید می شوند ، اما استانداردهای کلی کنترل کیفیت در مواد غذایی بسیار مشابه است.

یک دلیل استانداردهای جهانی مانند چارچوب تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل حیاتی (HACCP) است که یکی از رایج ترین الزاماتی است که یک تجارت غذایی باید به آن عمل کند.

مشاغل امروز تحت فشار بیشتری قرار دارند تا فرایندهای ایمنی و کیفیت خود را بهبود بخشند.

الزامات مختلف ایمنی غذا و کنترل کیفیت غذا توسط سازمان های مختلف ، شرکت های بزرگ خرده فروشی یا زنجیره های صنایع غذایی تعیین شده است.

استاندارد HACCP (تجزیه و تحلیل خطر و نقاط کنترل حیاتی) که به طور گسترده مورد استفاده و شناخته شده است ، برای مقابله با ایمنی مواد غذایی از طریق تجزیه و تحلیل و کنترل خطرات بیولوژیکی ، شیمیایی یا فیزیکی در زنجیره تأمین مواد غذایی ایجاد شده است.

وقتی خصوصیات اصلی تعیین کننده کیفیت یک محصول غذایی از نظر کیفیت در نظر گرفته شوند ، معیارهای کیفیت را می توان از نظر فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی ارزیابی کرد. معیارهای فیزیکی ابعاد ، حجم ، قوام و بافت محصول است.

معیارهای شیمیایی مقدار پروتئین ، کربوهیدرات و چربی محصول است. معیارهای بیولوژیکی خواص میکروبی و آنزیمی محصول است.

وقتی از نظر ادراکی به خصوصیاتی که کیفیت یک محصول غذایی را تعیین می کنند ، نگاه می کنیم ، معیارهای کیفیت ، بینایی محصول و بقایای مایکوتوکسین ، آفت کش و علف کش در محتوای آن است.

سرانجام ، هنگام بررسی ویژگی هایی که کیفیت محصول غذایی را از منظر عملکردی تعیین می کنند ، معیارهای کیفیت ، مقادیر فیزیولوژیکی ، بهداشتی ، فیزیکی و حسی محصول هستند.

سازمان ما با احساس مسئولیت عمل می کند تا در کنار افرادی باشد که به تغذیه خود اهمیت می دهند و به آنها کمک می کند تا غذای ایمن را انتخاب کنند.

در این زمینه ، خدمات معیارهای کنترل کیفیت غذاها را به منظور پشتیبانی از شرکت هایی که مواد غذایی را تولید ، ذخیره ، توزیع و آماده می کنند ، ارائه می دهد تا تلاش های خود را در این راستا ثابت کنند.

 

 

 

 

 

 

جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

          جزوه کنترل کیفیت مواد غذایی | 20 میشم

 

 

ucgadget.com

محصول مفیدی برای شما بود ؟ پس به اشتراک بگذارید برای دوستانتان
درباره این محصول نظر دهید !
  • توضیحات محصول را به خوبی بخوانید و در صورت نیاز به راهنمایی از بخش کاربری و سیستم تیکت استفاده نمایید .
  • پشتیبانی محصولات سیستم تیکت و تماس از طریق واتس آپ می باشد .
  • برای دریافت آخرین نسخه محصولات و دسترسی همیشگی به محصولات خریداری شده حتما در سایت عضو شوید .
  • پرداخت از طریق درگاه بانکی انجام میشود در غیر این صورت با ما تماس بگیرید
قالب فروش فایل

محصولات مرتبط