دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم


دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
فایل مورد نظردر قالب pdf با حجم 1.9 مگابایت می باشد. دوستان گرامی و دانشجویان ارجمند و عزیز در صورت تمایل می توانید این فایل بسیار با ارزش را به صورت مستقیم از سایت بیست میشم تهیه بفرمائید.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
نویسنده:شهید ثانی
مترجم :دکتر عباس زراعت
فقه
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم بیان دارد فقه دانشی اسلامی برای بهدستآوردن احکام عملی یا تکالیف دینی مسلمانان است.
احکام فقهی از طریق استدلال و تحقیق در منابع چهارگانه بهدست میآید که عبارتند از قرآن، سنت، اجماع و عقل. فقه در بین اهل سنت و شیعه، از ابتدای اسلام دورههایی را سپری کرده است.
دوره مشترک بین این دو مذهب را دوره تشریع میگویند که زمان حضور پیامبر(ص) است.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
تاریخ فقه
طبق دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم در سالهای نخستین ظهور اسلام، علم فقه معنای مصطلح فعلی را که در کنار سایر علوم حکمت و تفسیر و کلام قرار میگیرد نداشتهاست.
قرآن مؤمنان را دعوت میکند تا به مراکز فرهنگی وارد شوند تا در اصول و فروع دین فقیه شوند.
این فقاهت شامل عقاید و اخلاق و حقوق بودهاست.
از آنجا که اهل سنت باب تفقه را بر روی خود بستند، تاریخ فقه را در نزد آنها باید از زاویهای دیگر نگریست. اما در بین شیعیان فقه ادامه یافت، لذا میتوان دورههای فقه را درعناوین زیر خلاصه کرد:
- دوره اول: اختصاص به شیوه نقل عین روایات با ذکر اسناد دارد. این شیوه که از آن به «فقه مستند» نیز یاد میشود، حتی در زمان حضور امامان شیعه نیز وجود داشت.
- اما از نظر گستردگی، روش جمعآوری و تنظیم آنها، در مقایسه با کتب فقهی بعد از غیبت، در سطحی بسیار پایین و محدود قرار داشت: شیوه بیان فقه در قالب الفاظ روایات و با ذکر اسناد، تا زمان نگارش کتاب کافی معمول بوده و از آن زمان به بعد به ندرت در آثار فقهاء به چشم میخورد؛ بنابراین چهره معروف این شیوه، شیخ کلینی است.
- دوره دوم: شیوه بیان احکام با عبارات خود احادیث و با حذف اسناد بودهاست.
- این شیوه از اوایل قرن چهارم هجری و در عصر شیخ کلینی پدید آمد. علی بن بابویه پدرشیخ صدوق و صاحب کتاب شرایع از اولین کوشندگان در این زمینه محسوب میشود.
- او نخستین بار کتاب فقهی مجرد از سند روایت و مانند اثر مخصوص به مؤلف و نشان دهنده فتوی و نظر مؤلف را تألیف کرد.
- شیخ صدوق، ابن ابی عقیل، ابن جنید، شیخ مفید، سید مرتضی، سلار، ابوالصلاح حلبی و ابن براج از دیگر فقهایی هستند که در این دوره میزیستهاند.
- دوره سوم: اختصاص به شیوه بیان احکام در قالب عباراتی شخصی خود مجتهد دارد. این شیوه که به «فقه مستنبط» نیز خوانده میشود، توسط محمد بن حسن بن علی الطوسی معروف به شیخ طوسی بنیان نهاده شد،
- او با نگارش کتاب المبسوط شیوه جدیدی را در تبیین و تدوین مسائل فقهی به وجود آورد و برخلاف گذشتگان که فتاوی خود را درقالب الفاظ احادیث (با ذکر یا حذف سند) بیان میکردند،
- با عبارات خودش به ایراد فتوی پرداخت و شیوه نقل فتوی به دور از جمود بر الفاظ روایت و با عبارات شخصی مجتهد را درتدوین کتب فقهی تأسیس کرد. این شیوه راهگشای چگونگی تألیف کتب فقهی بعد از شیخ گشت که تا به امروز نیز ادامه دارد.
- دورههای جدید فقهی که در آن نقش اجتهاد پر رنگ تر شد و تکیه فقها بر تعقل بیشتر.
- اما بعد از مدتی همزمان با افول عقلگرایی در غرب جریانی در بین شیعیان نفوذ کردند که عقل را بر زمین گذاشتند. تا آنکه شیخ انصاری بار دیگر موفق شد تعقل را با صحنه برگرداند و عصر طلائی اجتهاد را آغاز کرد.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
ادله احکام و منابع فقه
کتاب
براساس دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم نوشتارهای اصلی: قرآن، احکام القرآن و آیات الاحکام
در اصطلاح فقه و اصول منظور از کتاب، قرآن کریم است که اولین و مهمترین سرچشمه تشریع احکام و منبع فقه اسلامی است.
«قرآن، دربردارنده قوانین الهی و معیار داوری میان اخبار و احادیث بوده و خواهد بود و بر همین اساس است که از زمان نزول بر پیامبر اکرم(ص) تا به امروز و برای همیشه به عنوان اولین مرجع احکام مورد توجه فقهای اسلامی بوده است و خواهد بود.
تاریخ فقاهت و اجتهاد، خود گواه این مدعاست».
مهمترین نقش قرآن کریم در زمینه فقه، مربوط به آیات الاحکام است. معروف است که حدود ۵۰۰ آیه از آیات قرآن، در مورد مباحث فقهی و در زمره آیات الاحکام است.
البته استنباط احکام شرعی از قرآن، نیازمند تسلط بر علوم زبانی و ادبی (از جمله لغت و نحو و معانی و بیان)، علوم قرآنی (از جمله شناخت ناسخ و منسوخ و محکم و متشابه و اسباب نزول)، مبادی فقه و اصول فقه است.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
سنت
نوشتارهای اصلی: سنت و حدیث
در اصطلاح فقها، سنت عبارت است از قول، فعل و تقریر معصوم.
مراد از تقریر این است که شخصی در برابر معصوم، کاری انجام دهد و معصوم او را از آن کار باز ندارد؛ البته به شرطی که معصوم توان نهی داشته باشد، مثلاً در وضعیت تقیه نباشد.
در بین اهل سنت، سنت منحصر به قول، فعل و تقریر پیامبر(ص) است. اما از آنجا که به اعتقاد شیعیان امامان از جانب خداوند منصوباند و در کلام پیامبر به عنوان جانشینان وی معرفی شدهاند،
قول، فعل و تقریر ایشان نیز به عنوان سنت معتبر و منبعی برای استنباط احکام شرعی مورد پذیرش بوده است.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
عقل
نوشتار اصلی: عقل
باتوجه به دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم از عقل در فرایند استنباط فقهی استفاده میشود و به عنوان منبع حکم شرعی در کنار کتاب و سنت به شمار میآید. همچنین برای اثبات اعتبار و صحت متون دینی نیز از عقل استفاده میشود.
عقل برخی از قواعد استنباط حکم شرعی را کشف میکند و ملاک و معیار احکام شرعی نیز به کمک عقل به دست میآید.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
اجماع
نوشتار اصلی: اجماع
اجماع از منابع چهارگانۀ استنباط احکام شرعی به شمار میرود و در بخش حجج و امارات اصول فقه از جنبههای گوناگون مورد بحث قرار گرفته است.
اهل سنت، آنرا به صورت مستقل، معتبر و یکی از ادله چهار یا سه گانه استناط حکم میدانند و به خاطر همین اهمیت، آنان را اهل سنّت و جماعت میگویند.
اما فقهای امامیه، اجماع را به عنوان یک دلیل مستقل در کنار قرآن و سنت به شمار نمیآورند، بلکه معتقدند اجماع از آنجا که از رای و نظر امام معصوم خبر میدهد، حجت و قابل استناد است.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
مکاتب فقهی
طبق دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم در نزد اهل سنت که به بسته بودن باب اجتهاد معتقداند، مذاهب فقهی منحصر در چهار مذهب حنبلی و مالکی و حنفی و شافعی است و از این رو علم فقه در نزد اهل سنت عمدتاً به معنای آموزش و اشاعه مکتب فقهی این چهار پیشوای فقهی اهل سنت است.
اما مکتب فقهی شیعه که به مذهب جعفری موسوم است، برای هر مجتهدی و در هر زمانی قدرت استنباط قائل است و در نتیجه معتقد است که باید هر مؤمن مکلف یا خود مجتهد باشد یا در فروع فقهی از یک مجتهد واجد شرایط پیروی و تقلید کند.
اهل سنت تنها روایات موثقی را که از محمد رسیده، و حاکی از قول یا فعل اوست، به عنوان یکی از منابع استنباط قبول دارند، اما شیعیان در استنباط احکام، علاوه بر عقل، قرآن و سیره نبوی پیامبر بر روایاتی که از ائمه اطهار بهطور قابل اعتماد رسیده باشد، نیز اتکا میکنند.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم


دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
قواعد فقه (قواعد فقهیه)
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم بیان دارد قواعد فقه در واقع آن دسته از فرمولهای کلی بهشمار میروند که به وسیله آن میتوان قوانین محدودتر را درک کرد و صرفاً به یک مورد خاص تعلق ندارند بلکه اساس فهم و درک بسیاری از قوانین قرار میگیرند.
این قواعد از یک جهت، جزیی از مسائل فقه و از جهتی دیگر جزیی از مسائل دانش اصول بهشمار میروند. برخلاف مسائل علم اصول که صرفاً واسطهای برای کشف احکام هستند قواعد فقه نه تنها واسطه هستند بلکه خودشان احکام نیز بهشمار میروند.
مثلاً قاعده لاضرر و لا ضرار، یک حکم شرعی محسوب میشود. بر خلاف مسائل فقه، قواعد فقه اموری عام و شامل هستند نه این که خاص و موردی باشند.
برخی از قواعد فقهی به این شرحاند:
- قاعده ید
- قاعده ضمان ید
- قاعده استیمان
- قاعده اتلاف
- قاعده تسبیب
- قاعده لاضرر
- قاعده غرور
- قاعده تلف مبیع قبل از قبض
- قاعده صحت
- قاعده احترام مال مردم
- قاعده اقدام
- قاعده سلطنت بر اموال
- قاعده ملازمه اذن در شی با اذن در لوازم شی
- قاعده احیای موات
- قاعده حیازت
- قاعده التحجیر یفید الاولویه
- قاعده سبق
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
احکام فقهی
در فقه به هر عمل اختیاری که انسان میتواند انجام دهد، یک حکم فقهی را نسبت میدهند.
روش تقسیم احکام فقهی از این قرار است:
-
- جائز: کارهایی که یک مسلمان اجازه دارد انجام دهد که خود سه دستهاند:
-
- مباح: انجام دادن و انجام ندادن آن کار از نظر دین مانعی ندارد.
- مکروه: ترک کردن آن کار بهتر است ولی انجام دادن آن نیز مجاز است.
- مستحب: انجام دادن آن کار بهتر است اما انجام ندادن آن هم اشکال شرعی ندارد.
- واجب: باید آن کار انجام شود و ترک آن شرعاً گناه است و مجاز نیست.
- حرام: نباید آن کار انجام شود.
بنابر این یک فقیه علاوه بر بدست آوردن روش انجام مناسک شرعی از منابع فقه، باید حکم هر کاری را نیز مشخص کند.
اما اگر بعد از آنکه در منابع فقهی جستجوی لازم را انجام داد در حرام بودن چیزی شک کرد، با برقراری شرایط اصل برائت اعلام میشود که مسلمانان میتوانند آن کار را انجام دهند.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
منابع فقه
منابع فقه اسلامی عبارتند از مجموعه گزارههایی (اعم از آنکه عقل به این گزارهها پی برده باشد یا فقط توسط شارع بیان شده باشد) که فرد آگاه به علوم لازم (مثل فقه، اصول فقه، علم الحدیث و…) میتواند با استفاده از آنها احکام شرعی فرعی را بدست آورد.
از دیدگاه فقهای شیعه، این منابع در اصل دو عددند و عبارت اند از نقل و عقل ما بهطور سنتی و برای مقایسه پذیرتر شدن با سایر مذاهب اسلامی به صورت چهار دسته شمرده شدهاند: کتاب، سنت، عقل و اجماع.
فقهای مذاهب اهل سنت، (از جمله حنفیان)، قیاس و استحسان را نیز از جمله منابع استنباط دانستهاند (اما عقل را از جمله منابع فقه محسوب نکردهاند).
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
توضیحاتی در مورد تعریف معروف
قید «شرعی»، احکام عقلی (مانند احکام مطرح در فلسفه)
قید «فرعی»، مسائل اعتقادی و اصول عقاید (که در علم کلام مطرح است)
طبق دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم قید «تفصیلی»، علم مقلِّد به احکام از تعریف فقه خارج میشود؛ زیرا مقلّد ممکن است عالم به احکام باشد، اما علم او ناشی از دلیل تفصیلی و خاص هرکدام از احکام نیست،
بلکه از یک دلیل اجمالی – یعنی «حجیت رأی مجتهد برای او در تمام احکام» – سر چشمه میگیرد، ولی مجتهد عالم به احکام با استناد به ادلّهٔ تفصیلی آنها است.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم


دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
عصر تشریع
براساس دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم عصر تشریع، دوره ۲۳ ساله بعثت پیامبر است که از آغاز بعثت ایشان تا پایان عمر ایشان را شامل میشود.
فقه اسلامی در این دوره به یکباره پدیدار نشد، بلکه به صورت تدریجی ظهور یافت، زیرا رسول اللّٰه(ص) فقه و احکام الهی را به صورت تدریجی به مسلمین ابلاغ مینمود، و هر از چندی یکی از مسائل فقه و احکام الهی را که از ناحیه خداوند دریافت کرده بود را به مردم ابلاغ مینمود.
پیروان ایشان نیز بدون هیچ واسطه به خود ایشان مراجعه میکردند.
گاهی اوقات نیز پیامبر(ص) برخی از اصحاب خویش را به پارهای از مناطق مسلمان نشین روانه میکردند تا مسائل فقهی و احکام شرعی را بیان کنند.
همانطور که معاذ بن جبل را برای تبلیغ دین و بیان مسائل شرعی به سوی یمن روانه کرد. رشد فقه اسلامی در این مرحله از این حد فراتر نرفت.
در این دوره، تنها اثری که در همان دوره یا با فاصلهاندکی بعد از ایشان جمع و تدوین شد و از تحریف مصون مانده است، قرآن کریم است.
تشریع و به دست آوردن احکام نیز در این دوره، وحی الهی است و پیامبر تمامی احکام مورد نیاز مسلمانان را از طریق وحی از جبرئیل دریافت نمود.
مواردی که در همان زمان مورد نیاز بود را خودشان بیان کردند و مواردی که بعدها مورد نیاز مسلمانان میشد را به حضرت علی(ع) آموخت و ایشان آنها را در کتابی ثبت نمود.
در این مرحله، فقه به تمام مباحث شرعی از جمله اصولی، فرعی، اخلاقی و غیره فقه گفته میشد و به کسی که با آیات قرآن کریم و مباحث آن آشنا بود، قاری گفته میشد نه فقیه.
از آنجا که همه اصحاب و یاران پیامبر، اهل نظر و فتوا نبودند، این امر تنها به حافظان و قاریان قرآن اختصاص داشت که با آیات قرآن و ارتباط آنها با یکدیگر کاملا آشنا بودند.
پس از توسعه شهرهای اسلامی و توسعه سواد و علم آموزی میان مسلمانان و زیاد شدن کسانی که نسبت به قرآن کریم عالم بودند، کم کم، واژه فقیه به جای قاری و حافظ به کار رفت.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
عصر تفسیر و تبیین
باتوجه به دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم این دوره، از زمان رحلت پیامبر شروع و تا پایان غیبت صغرا ( ۳۲۹ ه) ادامه دارد. در این عصر به جهت حضور امامان، شیعیان برخلاف اهل سنت، احتیاجی به اجتهاد پیدا نکردند.
هرچند کسانی که از محل زندگی امامان دور بودند، به صورت سادهای در مسائل اجتهاد میکردند؛ مثلا ناگزیر بودند به روایات معتبر عمل کنند یا به ظواهر قرآن یا حدیث نبوی و یا روایات امامان عمل کنند.
امتیازات: با وجود اینکه در این دوره، اجتهاد به صورت گسترده مطرح نبود در عین حال دارای امتیازاتی است که عبارتند از:
- کثرت احادیث: در این دوره، تدوین و جمع آوری احادیث از همان زمان زندگانی پیامبر توسط حضرت علی(ع) شروع و این سیره توسط اصحاب امامان ادامه یافت، درحالیکه نگارش و نقل احادیث و سنت پیامبر، حداقل تا زمان عمر بن عبدالعزیز در بین اهل سنت ممنوع بوده است.
- رد قیاس و استحسان: شیعه در این دوره، در مسائل عملی و فقهی خود به ائمه(ع) مراجعه میکرد و با مراجعه به ایشان، تمامی مسائل مورد نیاز خود را از حجت الهی حل میکرد، در حالیکه اهل سنت به واسطه نداشتن منبع کافی برای مسائل خود، به قواعد غیر معتبری چون قیاس، استحسان، مصالح مُرسَله، سدّ و فتح ذرایع استناد میکرد.
- کثرت اختلاف و صدور اخبار علاجیه: در سده اول صدر اسلام، نقل حدیث ممنوع بود و شیوع کمی داشت، اما در عصر صادقین(علیهما السلام) نقل حدیث رو به گسترش یافت.
- در این زمان، افرادی به انگیزههای مختلف مذهبی و شخصی، اخباری را جعل کردند و در میان اخبار وارد کردند. به همین جهت در بین احادیث، تعارض و اختلاف پدید آمد و نیاز به ملاکهایی برای شناخت اخبار صحیح از اخبار جعلی و غیر معتبر احساس میشد. این روایات که به نام اخبار علاجیه معروفند از سوی امامان معصوم، بیان شد.
- وجود تقیه: به جهت وجود اختلافات مذهبی زیاد در میان مسلمانان، برخی از دشمنان ائمه، فضا را بر خلاف شیعیان تیره ساخته بودند.
- امامان نیز که از این مسئله آگاه بودند، گاهی اوقات در ظاهر، احکام را موافق با اهل سنت بیان میکردند تا اختلاف نظر میان شیعه و اهل سنت مشخص نشود.
فقها: فقیهان این دوره، غالبا فقط احادیث فقهی را نقل میکردند و هیچگاه در آن تصرف نمیکردند، با این حال، از این جهت که دارای فهم و استنابط خاصی بودند، میتوان به آنان فقیه گفت.
این فقها در سه گروه قرار میگیرند و عبارتند از: علی بن ابی رافع، سعید بن مسیب، قاسم بن محمد بن ابی بکر، ابو خالد کابلی، زراره بن اعین شیبانی، معروف بن خرّ بوذ، برید بن معاویه عجلی، ابوبصیر اسدی، محمد بن مسلم بن رباح، جمیل بن دراج، عبدالله بن مسکان،
عبدالله بن بکیر بن اعین، حماد بن عیسی، یونس بن عبدالرحمن، صفوان بن یحیی بجلی کوفی، محمد بن ابی عمیر، حسن بن محبوب، احمد بن محمد بن ابی نصر.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
عصر محدثان
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم بیان دارد این دوره، از حدود غیبت کبرا(یعنی اواسط نیمه اول قرن چهارم) تا نیمه اول قرن پنجم را در برمیگیرد.
رهبراین این دوره که از بزرگترین محدثان و فقهای شیعه امامیه شمرده میشوند، غالبا در دو شهر مذهبی و فرهنگی آن روزگار یعنی قم و ری زندگی میکردند.
کتابهای حدیثی این دوره، اصلیترین منبع فقه شیعه امامیه را تشکیل میداد و حکومت شیعی آلبویه در این عصر، در پیدایش و رشد فقه در این دوره نقش موثری داشت.
امتیازات: این دوره دارای امتیازات و ویژگیهای چندی است که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
- تدوین مهمترین منابع حدیثی شیعه؛
- تالیف اولین کتابهای فقهی فتوایی؛
- وجود دانشمندان بزرگ و معروفی به ویژه در علم حدیث.
کتابهای فقهی: کتابهای فقهی این دوره، به چند صورت ارائه شد:
- کتابهایی به صورت پاسخ به سوالات فقهی؛ مانند جواب المسائل البصریات، جواب المسائل القزوینیات، جواب المسائل الکوفیات، جواب المسائل المصریات، جواب المسائل الواسطیه که به نقل نجاشی، همه اینها از تالیفات شیخ صدوق بوده است.
- کتابهایی که در ابتدا برای شخص خاصی نوشته شده بود؛ مانند “رساله الی ولده” که علی بن بابویه به فرزندش صدوق نوشت.
- کتابهایی که برای گروهی خاص نوشته شده بود؛ مانند جواب مسأله نیشابور.
- کتابهایی که در مورد بخشی از مسائل فقهی یا باب خاصی از فقه نوشته شده است؛ مانند الاعتکاف، التیمم و جامع الحج و جامع فقه الحج.
- کتابهایی که در قسمتی از فقه و یا دوره کامل فقه نوشته شده است؛ مانند مقنعه و هدایه.
فقیهان: در این دوره نیز، به جهت نزدیکی به عصر ظهور ائمه، هنوز بازار حدیث رونق دارد و مسائل فقهی به صورت نقل حدیث مطرح میشد و شخصیتهای فقهی نیز با عنوان محدث معروف شدهاند.
برخی از معروفترین فقیهان این دوره عبارتند از: علی بن ابراهیم قمی، محمد بن یعقوب بن اسحاق کلینی، جعفر بن محمد بن جعفر قولویه، علی بن حسین بن موسی بن بابویه، شیخ صدوق.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم
عصر آغاز اجتهاد
این دوره نیز مقارن باغیبت کبرا به وسیله دو فقیه بزرگ این دوره، یعنی ابن ابی عقیل عمانی و ابن جنید اسکافی شروع و تا نیم قرن ادامه یافت.
علم فقه در این دوره، برخلاف دوره قبل، به صورت اجتهادی درآمد و به برکت علم اصول رونق گرفت و برای اولین بار به دست دانشمندان شیعۀ امامیه مسائل فقهی از نصوص استخراج و تحقیق و تنقیح شد و فروع فقهی بیشتری به دست آمد.
این شیوه که با شیخ مفید به اوج کمال خود رسید و توسط سید مرتضی ادامه یافت.
امتیازات:
- در این دوره برای اولین بار، شیوه بیان مسائل فقهی از شیوه نقل عین روایات جدا شد و به صورت فنی در آمد؛
- متون کاملی در زمینه اصول فقه توسط فقهای شیعی نگاشته شد؛
- بر اثر اجتهاد، حکم مسائلی که روایات به صورت خاص به آنها نپرداخته بود، در این دوره بیان و کتابهایی در این زمینه جمعآوری شد؛
- فقهای نامآوری چون ابن ابی عقیل، ابن جنید، شیخ مفید و سید مرتضی پای به عرصه علم و فقاهت نهادند.
دانلود کتاب فقه 6 | 20 میشم


منبع:گوگل
احکام فقهی,تاریخ فقه,ساختار کتابهای فقهی,سبکهای فقهی شیعه,قواعد فقه (قواعد فقهیه),مکاتب فقهی,منابع فقه,واژهشناسی
درباره این محصول نظر دهید !
- توضیحات محصول را به خوبی بخوانید و در صورت نیاز به راهنمایی از بخش کاربری و سیستم تیکت استفاده نمایید .
- پشتیبانی محصولات سیستم تیکت و تماس از طریق واتس آپ می باشد .
- برای دریافت آخرین نسخه محصولات و دسترسی همیشگی به محصولات خریداری شده حتما در سایت عضو شوید .
- پرداخت از طریق درگاه بانکی انجام میشود در غیر این صورت با ما تماس بگیرید