بررسی اثر عسل طبیعی در پیشگیری از زخمهای دهانی ناشی از شیمی درمانی
بررسی اثر عسل طبیعی در پیشگیری از زخمهای دهانی ناشی از شیمی درمانی


بررسی اثر عسل طبیعی در پیشگیری از زخمهای دهانی ناشی از شیمی درمانی
زخم دهانی چیست؟
زخمهای دهانی، زبانی و داخل گونه اغلب با آسیبهای جزئی یا عفونتهای ویروسی ایجاد میشوند. زخمهای دهانی اغلب نیازی به اقدامات پزشکی اورژانس ندارند. اما ممکن است دردناک و آزاردهنده باشند. مخصوصا اگر این زخمها در معرض دید باشند.
فردی که زخم دهان دارد، ممکن است توده، برآمدگی، زخم، بریدگی یا جراحت داخل یا خارج دهان و لبها داشته باشد. توجه داشته باشید که اولین نکته در مورد زخمهای دهانی تعیین محل آنهاست. دهان خود را باز کنید و ترجیحا با نور روشن و آینه دارای بزرگنمایی به داخل نگاه کنید. زخمها ممکن است هر جا در دهان، از جمله پشت دهان، داخل گونه، لثه، لب ها، زبان و انتهای گلو باشند. زخمها ممکن است خیلی قرمز یا متورم باشند، خونریزی داشته باشند یا ترشحات چرکی از آنها خارج شود، یا ممکن است لکههای کوچک سفید وسط آن باشد. دقت کنید که برای چک کردن رو، زیر و طرفین زبان لازم است آن قسمت را برای دید بهتر از دهان خارج کنید.


بررسی اثر عسل طبیعی در پیشگیری از زخمهای دهانی ناشی از شیمی درمانی
عوارض شایع درمانهای سرطان
موکوزیت دهانی (Oral Mucositis = OM) یکی از عوارض شایع درمانهای سرطان از جمله شیمی درمانی و پرتو درمانی میباشد که بسته به شدت آن به صورت التهاب و قرمزی خفیف تا زخمهای دردناک و وسیع بروز میکند و میتواند راهی برای ورود پاتوژنها به بدن و ایجاد عفونتهای دهانی یا سیستمیک باشد. موکوزیت دهانی با توجه به شدت آن میتواند بر عملکردهای روزانه بیمار نظیر صحبت کردن و دریافت آب و مواد غذایی اثر گذاشته و منجر به کاهش کیفیت زندگی، سوء تغذیه، دهیدراتاسیون و کاهش وزن در بیماران مبتلا به سرطان شود.
عواقب ذکر شده در موارد شدید میتواند باعث تحمیل مصرف داروهای دیگر نظیر ضد دردها و آنتیبیوتیکها، پیچیده شدن درمان، افزایش نیاز به بستری شدن بیماران، کاهش دوز یا وقفه در شیمی درمانی و پرتو درمانی شود و در نهایت پیامد درمان سرطان را تحتتأثیر قرار دهد. اهداف: هدف این مطالعه بررسی اثر عسل آویشن به صورت ژل دهانی، در پیشگیری از موکوزیت دهانی ناشی از شیمی درمانی بوده است. روش کار: 126 بیمار زن مبتلا به سرطان سینه با طرح درمانی دریافت رژیمAC (Adriamycine 60mg/m2 + Cyclophosphamide 600mg/m2) برای حداقل 4 سیکل درمانی، در اولین سیکل شیمی درمانی شان به صورت تصادفی وارد دو گروه مداخله و کنترل میشدند.
مطلب مرتبط ویژه :
دانلود Pdf کتاب کامپوزیت های زیست پزشکی
دانلود کتاب آناتومی گری تنه جلد اول 2020 ترجمه فارسی pdf
تعمیرات تخصصی و کنترل کیفی یونیت دندانپزشکی | Pdf
گروه کنترل پروتکل بهداشت دهان و دندان و شستن دهان با نرمال سالین 3 بار در روز، که برایشان تجویز شده بود، رعایت کرده، گروه مداخله علاوه بر رعایت نکات فوق، ژل دهانی عسل آویشن را نیز 2 تا 4 بار در روز، از اولین روز سیکل 1 شیمی درمانی تا آخرین روز سیکل 4، استفاده میکردند. ارزیابی بیماران با استفاده از پرسشنامه خود اظهاری روزانه مطابق با پرسشنامه PROMS، و نیز مقیاس WHO صورت میگرفت، در آغاز هر سیکل، بیماران تحت معاینات دهانی قرار گرفته و شرح حال علائم مربوط به مخاط دهان به منظور لحاظ شدن در مقیاس WHO از آنها گرفته میشد.
از 88 بیمار دادههای قابل آنالیز (افرادی که حداقل دوره یک سیکل شیمی درمانی، در مطالعه حضور داشته و ضوابط آن را رعایت کرده بودند) جمعآوری شد. بررسی کلی 4 سیکل شیمی درمانی حاکی گروه کنترل بوده است (05/0P<). نتیجهگیری: به نظر میرسد ژل دهانی عسل آویشن میتواند به عنوان گزینه پیشگیری و درمانی ارزان و بیخطر برای کنترل موکوزیت دهانی ناشی از شیمی درمانی مد نظر قرار گیرد.
بررسی اثر عسل طبیعی در پیشگیری از زخمهای دهانی ناشی از شیمی درمانی,زخمهای دهانی,شیمی درمانی,عسل طبیعی
درباره این محصول نظر دهید !
- توضیحات محصول را به خوبی بخوانید و در صورت نیاز به راهنمایی از بخش کاربری و سیستم تیکت استفاده نمایید .
- پشتیبانی محصولات سیستم تیکت و تماس از طریق واتس آپ می باشد .
- برای دریافت آخرین نسخه محصولات و دسترسی همیشگی به محصولات خریداری شده حتما در سایت عضو شوید .
- پرداخت از طریق درگاه بانکی انجام میشود در غیر این صورت با ما تماس بگیرید