

مدیریت ساخت
مدیریت ساخت
رشته مهندسی عمران مدیریت ساخت
رشته کارشناسی ارشد مهندسی ومدیریت ساخت یکی از گرایش های دوره کارشناسی ارشد رشته مهندسی عمران می باشد.این رشته مجموعه ای آموزشی و پژوهشی ، متشکل از دروس نظری، کاربردی و امور پژوهشی، درزمینه مهندسی و مدیریت ساخت می باشد. هدف دوره کارشناسی ارشد مهندسی ومدیریت ساخت، تربیت افرادی است که دارای توانایی های لازم جهت برنامه ریزی، هدایت و مدیریت اجرا وساخت پروژه های بزرگ عمرانی در سطح ملی،منطقه ای و شهری نظیر سدهای بلند، بنادر وسازههای دریایی،پالایشگاهها ونیروگاهها،مجتمع های بزرگ مسکونی واداری، سازه های بلند، پل های با دهانه بزرگ وسیلوها ونظایر آنها باشند. فارغ التحصیلان این رشته دارای توانایی اجرائی و تحقیقاتی لازم برای حل مسائلی که در زمینه هایمدیریت ساخت و اجراء پروژه ها رخ می دهد خواهند بود. این توانائی ها شامل:
ارزیابی و کنترل پروژه های عمرانی، مدیریت پروژه و امور پیمان در ابعاد حقوقی، اقتصادی واجرایی، انواع مصالح ساخت وروش های ساخت، تجزیه وتحلیل عملیات ساخت ونگهداری پروژه های بزرگ، استفاده بهینه از ماشین آلات و روش های ترمیم سازه ها می باشد.
دانلود Pdf کتاب مدیریت پروژه های عمرانی
امتیازات خاص:
• بکار گیری اساتید شناخته شده و فعال در رشته ، اعضای هیات علمی دانشگاه های برتر
• برگزاری بازدید ها ی دوره ای از پروژه ها و سازمان های پروژه محور
• تسهیل حضور و مشارکت در کنفرانس ها ی داخلی و بین المللی
• امکان عضویت و مشارکت در پژوهش های کلینیک مدیریت پروژه موسسه
دانلود Pdf کتاب مدیریت پروژه های عمرانی
وظایف مدیریت ساخت و ساز معمولاً شامل موارد زیر است:
تعیین اهداف و برنامه های پروژه از جمله تعیین محدوده، بودجه بندی، زمان بندی، تنظیم الزامات عملکرد و انتخاب شرکت کنندگان در پروژه.
به حداکثر رساندن بهره وری منابع از طریق تهیه نیروی کار، مواد و تجهیزات.
اجرای عملیات مختلف از طریق هماهنگی و کنترل مناسب برنامه ریزی، طراحی، برآورد، پیمانکاری و ساخت در کل فرآیند.
ایجاد ارتباطات و سازوکارهای مؤثر برای حل و فصل تعارضات.:
انجمن مدیریت ساخت و ساز آمریکا (CMAA) متداول ترین مسئولیت های یک مدیر ساخت و ساز را به 7 دسته زیر تقسیم می کند: برنامه ریزی مدیریت پروژه، مدیریت هزینه، مدیریت زمان، مدیریت کیفیت، مدیریت قرارداد، مدیریت ایمنی، و تمرین حرفه ای CM. عملکرد حرفه ای CM شامل فعالیت های خاصی مانند تعریف مسئولیت ها و ساختار مدیریتی تیم مدیریت پروژه، سازماندهی و رهبری با اجرای کنترل های پروژه، تعریف نقش ها و مسئولیت ها، توسعه پروتکل های ارتباطی، و شناسایی عناصر طراحی و ساخت پروژه است که احتمالاً منجر به ایجاد پروژه می شود. به اختلافات و دعاوی.
هفت نوع ساخت و ساز
کشاورزی: معمولاً ساختمانهای اقتصادی و سایر پیشرفتها برای مقاصد کشاورزی. به عنوان مثال می توان به انبارها، تجهیزات و سوله های حیوانات، حصارهای تخصصی، سیلوها و آسانسورهای ذخیره سازی، و آبرسانی و تخلیه آب مانند چاه ها، مخازن و خندق ها اشاره کرد.
مسکونی: ساخت و ساز مسکونی شامل خانهها، آپارتمانها، خانههای شهری و دیگر مسکنهای کوچکتر و کممرتبه، انواع اداری کوچک است.
تجاری: این به ساخت و ساز برای نیازهای تجارت خصوصی، تجارت و خدمات اشاره دارد. به عنوان مثال میتوان به ساختمانهای اداری، فروشگاههای “Big box”، مراکز خرید و مراکز خرید، انبارها، بانکها، تئاترها، کازینوها، استراحتگاهها، زمینهای گلف و سازههای مسکونی بزرگتر مانند هتلها و آپارتمانهای بلندمرتبه اشاره کرد.
دانلود Pdf کتاب مدیریت پروژه های عمرانی
نهادی: این دسته برای نیازهای دولتی و سایر سازمان های عمومی است. به عنوان مثال می توان به مدارس، ایستگاه های آتش نشانی و پلیس، کتابخانه ها، موزه ها، خوابگاه ها، ساختمان های تحقیقاتی، بیمارستان ها، پایانه های حمل و نقل، برخی از تأسیسات نظامی و ساختمان های دولتی اشاره کرد.
صنعتی: ساختمان ها و سایر اقلام ساخته شده مورد استفاده برای ذخیره سازی و تولید محصول، از جمله نیروگاه های شیمیایی و نیروگاهی، کارخانه های فولاد، پالایشگاه ها و سکوهای نفت، کارخانه های تولیدی، خطوط لوله و بنادر دریایی.
عمران سنگین: ساخت زیرساخت های حمل و نقل مانند جاده ها، پل ها، راه آهن، تونل ها، فرودگاه ها و تأسیسات نظامی مستحکم. سدها نیز شامل می شوند، اما بیشتر زیرساخت های مرتبط با آب، زیست محیطی در نظر گرفته می شوند.
زیستمحیطی: ساختوسازهای زیستمحیطی بخشی از عمران سنگین بود، اما اکنون مجزا است و با پروژههایی که باعث بهبود محیطزیست میشود، سروکار دارد. برخی از نمونه ها عبارتند از: تصفیه خانه های آب و فاضلاب، فاضلاب های بهداشتی و طوفانی، مدیریت پسماند جامد و کنترل آلودگی هوا.
دانلود Pdf کتاب مدیریت پروژه های عمرانی